Bedrijfsdoelstellingen opstellen en vooral realiseren

Bedrijfsdoelstellingen

Bedrijfsdoelstellingen stel je op om ze te realiseren. Het formuleren ervan begint dan ook met de vraag: waar doe je het allemaal voor? Waarom besta je? Van daaruit pel je je droom af in bedrijfsdoelstellingen en wegen om daar te komen. Ambities? Geen probleem. Het mag allemaal wel een beetje gewaagd zijn. Dat houdt je scherp en gedreven. Bovendien maakt het een ieders talenten zichtbaar. Maar hoe hou je alle kikkers in de kruiwagen als het gaat om het werken aan bedrijfsdoelstellingen?

Bedrijfsdoelstelling apeldoornKernvragen laten strategieën ontluiken

Het begint allemaal met het gezamenlijk nadenken over de kern. Welke markt willen we veroveren en waarom zou dat moeten lukken? Met welke producten of diensten doen we dit en wat is het verdienmodel? Wat vraagt dat van ons als het gaat om processen, competenties en besturing? Ga je hiermee aan de slag, dan ontluikt er al gauw een berg aan strategieën. Let wel op dat doelgericht werken alleen kan als je keuzes maakt. Focus is de kracht achter vooruitgang. Zorg bovendien voor een balans tussen doelstellingen van klanten, medewerkers en andere belangrijke stakeholders.

Van proberen kun je leren

Voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen moet iedereen binnen het bedrijf betrokken, standvastig en flexibel zijn. Pas als jij deel uitmaakt van een droom en je daar een heldere rol in hebt, wil je ervoor knokken. Veel mensen zijn echter wel goed in het bedenken van wat goed is, maar laten dit ook gauw weer varen. Dat blijkt in het dagelijks leven wel uit voornemens als gezonder eten, meer bewegen of je huishoudboekje overzichtelijk bijhouden. Nieuw gedrag aanleren gaat niet vanzelf. Volhouden dus. En de kracht hebben om iets wat niet werkt bij te stellen of te veranderen zonder jezelf te straffen. Op de basisschool leer je het al: van proberen, kun je leren. Die mindset zou in het bedrijfsleven niet anders mogen zijn.

Belangrijke elementen inbedden in de cultuur

Je moet als medewerker dus weten waar je het allemaal voor doet en wat jouw aandeel daarin is. Bovendien moet je kunnen verliezen en winnen, zolang je maar doorgaat en leert. Een manier om al deze belangrijke elementen makkelijk in te bedden in je organisatiecultuur, is door een online dashboard te ontwikkelen. Een KPI dashboard geeft direct weer waar je staat. Voor de hele organisatie, voor een team of zelfs voor de individuele medewerker. In één visueel overzicht met meters, grafieken en kleuren, zie je precies wat goed gaat en waar iets anders moet. Zo weet je altijd hoever je op weg bent als het gaat om de realisatie van je doelstellingen. Je zal zien dat het verslavend is.

Schakel een expert in!

Veel ondernemingen vinden het lastig om de juiste doelstellingen op te stellen. Met onze aanpak Inzicht, Actie, Resultaat ondersteunt QOALZ organisaties om doelstellingen effectiever en efficiënter te kunnen realiseren.. Neem direct contact met ons op! Wij zijn actief in de regio Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort.

PS volg ons ook op LinkedIn!

Ondernemers in het MKB verder helpen met de juiste informatie op het juiste moment.
Dat is onze passie.

Onze missie

“QOALZ creëert met proces- en risicobeheersing en KPI’s in online dashboards financiële nachtrust voor ondernemers.”

Onze werkstijl

Maak het simpel, hou het simpel

Focus op korte en lange termijn

Er is altijd een oplossing

Omarm veranderingen

Onze visie

“QOALZ streeft ernaar om ondernemers bewust te maken van verbetermogelijkheden en (financiële) risico’s met betrekking tot hun data(management).”

Demo aanvragen
WhatsApp Stel direct je vraag!