Data dictionary

Data dictionary

Wat is data dictionary?

Data dictionary ofwel data woordenboek is een “gecentraliseerde opslagplaats van informatie over gegevens zoals betekenis, relaties met andere gegevens, oorsprong, gebruik en indeling”. Een hele mond vol. Zie het als een verzameling van tabellen met gegevens en definities van data. Bedoeld om te communiceren over de inhoud en definities van data.

Is data dictionary ook voor bedrijven in het MKB?

Jazeker. Maar dan wel vanuit een praktisch perspectief en rekening houdend met omvang van de onderneming. De kracht van data en dan met name actuele data is ook voor ondernemingen in het MKB van onschatbare waarde. Veelal wordt er opgezien tegen de complexiteit om inzicht te krijgen in de verschillende data die in verschillende systemen is opgenomen. Denk aan financiele gegevens, CRM data en productiecijfers. Maar met de mogelijkheden van nu is dit vaak eenvoudiger dan je denkt.

Data als basis voor sturing en inzicht

Heb je overzicht in welke systemen de diverse data is opgenomen? Weet je welke informatie je nodig hebt voor de sturing van je organisatie? Dan kan je structuur gaan aanbrengen en echt data voor je laten werken.

Maar hoe kom je tot je datahuishouding?

Om tot een goed werkende datahuishouding te komen is geen rocket science. Maar je hebt er wel een plan voor nodig. Een plan om te weten welke informatie je nodig hebt voor de sturing van je onderneming. Wij werken altijd met een aantal stappen. Zo behouden wij en onze klanten het overzicht in de realisatie en kunnen wij daarmee in korte tijd inzicht verschaffen in de datahuishouding. En wij doen het samen met klanten. No nonsense. Daarin wordt gestart om met klanten de gewenste informatievoorziening op te schrijven. Vanuit hier werken wij dan toe uiteindelijk een winnende business case om data voor je te laten gaan werken.

Meer weten? Bekijk dan onze pagina over data en dashboards.

Van der Laan notariaat – Oldebroek

Wij zouden andere notariskantoren en Mkb’ers deze oplossing zeker aanraden. Ik ben nu veel beter in control en neem daardoor betere beslissingen voor mijn bedrijf.

Geen onnodige complexiteit

Wij bieden oplossingen die passen bij de ambities van onze klanten en waken voor onnodige complexiteit.
-> Lees meer

Uitstekende prijs/kwaliteit

Wij zorgen dat onze oplossingen je helpen aan beter inzicht in je datahuishouding. We maken vooraf een businesscase zodat je zicht hebt op het rendement om data voor je te laten werken. Wil je weten hoe we dat doen? Neem contact met ons op.
-> Lees meer

Praktische expertise

Wij zetten onze expertise en online software in om het simpel te houden. Met onze praktische kennis van bedrijfsdata en financiele besturing krijg je inzicht om meer grip op je onderneming en processen zodat je continu gebruik maakt van actuele data voor inzicht en overzicht.
-> Lees meer

F.A.Q.

Wat is datamanagement?

Het organiseren van data op een effectieve en efficiënte wijze door de gehele onderneming. Zodat je gegevens kunt inzetten om inzicht te krijgen en doelen te kunnen realiseren.

Wat zijn de voordelen van data management??

Hoe beter je in staat bent om data in te zetten voor (be)sturing van je onderneming, des te groter de voordelen die je ermee kan behalen. Denk bijvoorbeeld aan actueel inzicht in je cijfers, lagere kosten voor rapportages en concurrentievoordelen.

Is data management complex om in te zetten?

Natuurlijk hangt het af van welke informatie behoefte er in de onderneming is en welke systemen er werkzaam zijn met relevante data. Maar met de mogelijkheden van nu is het (bijna) altijd mogelijk om data geautomatiseerd te verzamelen. Om vanuit één centraal punt actuele informatie te kunnen verschaffen.

Heb je nog vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!