Data management

Data management

Data management ofwel gegevensbeheer houdt zich bezig met alles dat verband houdt met het beheer van gegevens als waardevolle bron.

Data als basis voor sturing en inzicht

Als ondernemer beschik je over veel gegevens over je onderneming. Denk aan financiële gegevens, voorraad, productiecijfers, maar ook personeelsgegevens als productiviteit en beschikbaarheid. Daarnaast heb je externe gegevens als informatie over de branche.

Maar welke data wordt nu eigenlijk waar gebruikt? En hoe worden de gegevens in verschillende systemen onderling uitgewisseld? Handmatig? Geautomatiseerd? Data is, gelet ook op de snelle ontwikkelingen, complex maar onmisbaar om in deze tijden de onderneming te sturen en doelen te realiseren. Maar er dient wel structuur in te bestaan. Denk bijvoorbeeld eens aan de risico’s die je loopt omdat verschillende data door medewerkers wordt bewerkt en data handmatig wordt overgetypt naar rapportages. Onwenselijk. Maar toch vormt jouw data jouw bron van goud. Want als je alle data uit verschillende systemen samenvoegt tot stuurinformatie, krijg je inzicht en overzicht en financiële nachtrust. Ook ga je mogelijkheden ontdekken tot kostenbesparing en optimalisatie van de dienstverlening naar klanten.

Meer weten? Bekijk dan onze pagina over data en dashboards.

Maar hoe kom je tot je datahuishouding?

Om tot een goed werkende datahuishouding te komen is geen rocket science. Maar je hebt er wel een plan voor nodig. Een plan om te weten welke informatie je nodig hebt voor de sturing van je onderneming. Wij werken altijd met een aantal stappen. Zo behouden wij en onze klanten het overzicht in de realisatie en kunnen wij daarmee in korte tijd inzicht verschaffen in de datahuishouding. En wij doen het samen met klanten. No nonsense. Daarin wordt gestart om met klanten de gewenste informatievoorziening op te schrijven. Vanuit hier werken wij dan toe uiteindelijk een winnende business case om data voor je te laten gaan werken.
Wil je meer informatie over onze aanpak? Neem contact met ons op

Van der Laan notariaat – Oldebroek

Wij zouden andere notariskantoren en Mkb’ers deze oplossing zeker aanraden. Ik ben nu veel beter in control en neem daardoor betere beslissingen voor mijn bedrijf.

Geen complexiteit

Wij bieden oplossingen die passen bij de ambities van onze klanten en waken voor onnodige complexiteit.
-> Lees meer

Uitstekende prijs/kwaliteit

Wij zorgen dat onze oplossingen je helpen aan beter inzicht in je datahuishouding. We maken vooraf een businesscase zodat je zicht hebt op het rendement om data voor je te laten werken. Wil je weten hoe we dat doen? Neem contact met ons op
-> Lees meer

Praktische expertise

Wij zetten onze expertise en online software in om het simpel te houden. Met onze praktische kennis van bedrijfsdata en financiele besturing krijg je inzicht om meer grip op je onderneming en processen zodat je continu gebruik maakt van actuele data voor inzicht en overzicht.
-> Lees meer

F.A.Q.

Wat is data management?

Het organiseren van data op een effectieve en efficiënte wijze door de gehele onderneming. Zodat je gegevens kunt inzetten om inzicht te krijgen en doelen te kunnen realiseren.

Wat zijn de voordelen van data management?

Hoe beter je in staat bent om data in te zetten voor (be)sturing van je onderneming, des te groter de voordelen die je ermee kan behalen. Denk bijvoorbeeld aan actueel inzicht in je cijfers, lagere kosten voor rapportages en concurrentievoordelen.

Is data management complex om in te zetten?

Natuurlijk hangt het af van welke informatie behoefte er in de onderneming is en welke systemen er werkzaam zijn met relevante data. Maar met de mogelijkheden van nu is het (bijna) altijd mogelijk om data geautomatiseerd te verzamelen. Om vanuit één centraal punt actuele informatie te kunnen verschaffen.

Heb je nog vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!