Data Governance

Voordelen databeheer:

   Doelen realiseren met de juiste informatie op het juiste moment

   Minder tijd besteden aan verzamelen van data, meer tijd aan inzicht en sturen 

   Bespaar kosten voor databeheer 

   Veel kansen om data geautomatiseerd te verwerken tot actuele rapportages 

Data Governance in de praktijk

Je leest en hoort bijna elke dag dat data het nieuwe goud is voor ondernemingen. Je moet er echt mee aan de slag om als onderneming de toekomst aan te kunnen. Dat is ook wat wij vaak horen. Maar wat houdt dit nu eigenlijk in en hoe kan je er mee aan de slag gaan? Daarbij komt dat je al beschikt over systemen met data en je hebt rapportages waarmee je stuurt om doelen te realiseren. Maar hoe weet je zeker dat je kijkt naar de juiste, actuele cijfers? Het goed inrichten en beheren van data kan je meer opleveren. Niet alleen kostenbesparingen, maar ook beter inzicht in je onderneming. Op weg naar financiële nachtrust.

Start vanuit je doelstellingen naar data

Kijk eens vanuit de doelstellingen van de onderneming. Welke informatie heb je nodig om de doelen te kunnen realiseren? Met welke frequentie heb je deze informatie nodig? In welke systemen is de data opgenomen? Hiermee krijg je een duidelijk beeld van de data je nodig hebt en waar deze zich bevindt en wie in je onderneming ervoor zorgt dat deze data wordt vastgelegd.

Bij het maken van deze inventarisatie krijg je ook goed inzicht waar je medewerkers tegen aan lopen bij het verzamelen van data en het opstellen van overzichten en rapportages. Waarschijnlijk wordt er nog veel handmatig werk verzet om data te verzamelen en vervolgens in rapportages te zetten. Dat kan gemakkelijker.

Start klein vanuit een goede basis

Vanuit een overzicht van de benodigde data versus de huidige situatie, kan je een plan maken. Valkuil hierbij is om direct heel groot uit te pakken en de hele boel op de schop te gooien. Dat is niet nodig. Start klein en breid dit steeds verder uit. Hiermee behoud je overzicht en behaal je steeds kleine successen die bijdragen dat iedereen het tof vindt om een steentje bij te dragen.

Laat data voor je werken, niet andersom

In deze turbulente tijden heb je inzicht nodig voor de sturing van je onderneming. Zorgen dat je medewerkers met plezier hun werk kunnen doen. Zodra je een duidelijk overzicht hebt waar welke data in welk systeem zit, ben je al een heel eind. Hiermee kan je data voor je laten werken. Door stap voor stap de data processen te verbeteren. Minder handmatig werk, steeds meer geautomatiseerd. En zeker met de huidige mogelijkheden om data en systemen met elkaar te verbinden, zijn de investeringen sneller terugverdiend dan vaak gedacht.

Zodra je in de fase komt dat je alle data uit verschillende systemen automatisch samenbrengt tot actuele stuurinformatie, krijg je inzicht, overzicht en financiële nachtrust. Je zal zien dat je ook mogelijkheden ontdekt tot kostenbesparing en optimalisatie van de dienstverlening naar klanten. En natuurlijk die glimlach op de gezichten van de medewerkers.

Zoek je ook naar een een winnende business case om data voor je te laten gaan werken? Wil je meer informatie over onze no-nonsense aanpak? Neem contact met ons op via de contactpagina.

Beter inzicht, betere beslissingen

Met een goede inrichting van je data, krijg je inzicht en overzicht en maak je betere beslissingen. Beslissingen die je helpen om je doelen te realiseren. Voor nu en de toekomst

Sneller de juiste informatie

Door de weg van data naar rapportages te automatiseren bespaar je kosten, maar heb je ook continu inzicht in de actuele situatie. Wel zo gemakkelijk in deze moderne tijd.

Besteed je tijd aan analyseren

Wat zie je aan trends en ontwikkelingen in de rapportages? Realiseer je doelen sneller zonder het gedoe om steeds maar weer gegevens te verzamelen en handmatig te verwerken tot overzichten.

Een investering in kwaliteit

Met de 'Reporting Pitstop' krijg je beter inzicht in je onderneming. Van KPI's en doelen stellen tot een soepele administratie. Met een concreet stappenplan. Gewoon lekker praktisch, zonder moeilijke taal. 

Download ons whitepaper 'Grip en inzicht in je financiën'.   

F.A.Q.

Wat is data management?

Het organiseren van data op een effectieve en efficiënte wijze door de gehele onderneming. Zodat je gegevens kunt inzetten om inzicht te krijgen en doelen te kunnen realiseren.

Wat zijn de voordelen van data management?

Hoe beter je in staat bent om data in te zetten voor (be)sturing van je onderneming, des te groter de voordelen die je ermee kan behalen. Denk bijvoorbeeld aan actueel inzicht in je cijfers, lagere kosten voor rapportages en concurrentievoordelen.

Is data management complex om in te zetten?

Natuurlijk hangt het af van welke informatiebehoefte er in de onderneming is en welke systemen er werkzaam zijn met relevante data. Maar met de mogelijkheden van nu is het (bijna) altijd mogelijk om data geautomatiseerd te verzamelen. Om vanuit één centraal punt actuele informatie te kunnen verschaffen.

Heb je nog vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!