Hoe werkt het maken van een online dashboard?

Een dashboard is hét ideale stukje software voor iedereen die de touwtjes graag in handen houdt en vooruit wilt komen. Het maakt in een oogopslag inzichtelijk waar je staat en waar knelpunten en kansen liggen. Als je de juiste stappen hebt gevolgd tenminste. Dan bevat het dashboard de informatie die leidt tot jouw toekomstvisie, dan zit je goed. Bij het maken van een online dashboard werken wij volgens een concreet stappenplan, die je helpt om data te structureren en visueel te maken, op weg naar betere besluitvorming en die bovendien een informatie- en inspiratiebron vormt voor alle collega’s.

Onze aanpak

   Met ons stappenplan brengen we structuur aan in je data en maken we samen een volledig ontwerp van het dashboard

   Na het ontwerp zorgen wij ervoor dat alle gegevens uit jouw systemen automatisch worden verzameld in de online software

   En zorgen wij dat de data visueel wordt afgestemd op de gebruikers

   Veilig in de cloud snel aan de slag met volledig inzicht in al je data

Voordelen van online dashboard

Geen slapeloze nachten

Stop met het handmatig verzamelen van gegevens en handmatig maken van rapportages. Krijg altijd en overal inzicht in je cijfers omdat alle gegevens continu volautomatisch worden getoond in je dashboard. Dat werkt wel zo makkelijk.

Meer tijd, bespaar geld

Besteed meer tijd aan analyse van gegevens om daarmee de juiste keuzes te kunnen maken. Bespaar geld door minder tijd kwijt te zijn aan het maken van je rapportages. De investering in een dashboard heb je gemiddeld in 4 maand terugverdiend.

Delen is meer weten

Deel eenvoudig de inzichten van je online dashboard met anderen. Bijvoorbeeld medewerkers en je accountant. Door informatie te delen krijg je met elkaar ook weer nieuwe inzichten die je helpen bij het realiseren van doelen voor nu en later.

Ontdek hoe je simpel je inzicht in je eigen data kan verbeteren. Inclusief 7 stappenplan voor een vliegende start.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van ontwerp tot inzicht

Het maken van een ontwerp voor een online dashboard doen wij met ons praktische ”Dashboard in één dag” programma. Zo krijg je direct zicht waar je jouw data en rapportages kan verbeteren. We beginnen in de eerste fase met het neerzetten van een duidelijke structuur. We bepalen de doelstellingen/KPI’s zodat je vanuit deze basis het overzicht behoudt. De tweede fase gaat over welke data nodig is en in welke systemen en bestanden deze data zich bevindt. Om daarmee doelstellingen te kunnen meten en rapporteren. In de derde fase gaan we de data structureren voor een verbeterde geautomatiseerde verwerking, zodat je straks op de automatische piloot inzicht hebt in jouw KPI’s. In de vierde fase zorgen we ervoor zorgen dat de data een visueel verhaal gaat vertellen waardoor je op een gemakkelijke en natuurlijke manier naar jouw data kijkt. In de vijfde fase gaan we jouw een implementatie plan geven in concrete stappen en actiepunten, zodat je exact weet hoe je een dashboard oplossing kan implementeren om jouw gewenste resultaat te bereiken.

De implementatie kan je vervolgens zelf doen of samen met ons en onze online software oplossing realiseren.