Controller MKB

Controller voor het MKB

Elke ondernemer heeft behoefte aan financieel inzicht. Of je nu werkt als ZZP of MKB.
Als je net bent begonnen met ondernemen of zelfstandig werkt, is het krijgen van financieel inzicht nog zelf te doen. Je doet je administratie en ziet wat de inkomsten en uitgaven zijn geweest.

Maar als je verder groeit en meer behoefte hebt aan actuele cijfers en inzicht in je onderneming, wordt financieel inzicht een vast onderwerp in je agenda. Dit kan je zelf blijven doen of je kan het uitbesteden aan een financiele specialist, ook wel de MKB controller genoemd.

De MKB controller zorgt ervoor dat je financien continu op orde zijn. Brengt structuur aan in je financiele huishouding, maakt financiele prognoses en geeft inzicht in je onderneming met verschillende rapportages. De financiele rol binnen je onderneming wordt daarmee een belangrijke pijler die je ondersteunt bij het behalen van je bedrijfsoelstellingen.

Zelf doen of inzetten van een flexibele oplossing

Je kan ervoor kiezen om een medewerker daarvoor in dienst te nemen. Steeds vaker kiezen MKB ondernemers voor een flexibele aanpak. Dit houdt in dat deze financiële kennis en kunde wordt ingehuurd bij een externe partij. Een partij waarmee een langdurige relatie kan worden opgebouwd, die rekening houdt met pieken en dalen in jouw behoefte. Zo heb je wel de lusten van de noodzakelijke kennis, maar niet de vaste lasten. Dit helpt je ook om mee te groeien. Ga je groeien dan kan je de inzet verhogen en verder nadenken op welke onderdelen in je onderneming je kan verbeteren. De MKB Controller kan je daarbij ook inzetten om je processen te vereenvoudigen of mee te denken over de risico’s die je nu loopt met je onderneming.

Wil je daar eens over sparren? Neem contact met ons op en wij vertellen je graag meer.

Loof – Amsterdam

Heel prettig om QOALZ aan m’n zijde te hebben voor mijn administratie. We zijn nog maar net onderweg maar het geeft me nu al rust. Ik heb zowaar zin om met m’n financiën aan de slag te gaan.

Geen complexiteit

Wij bieden oplossingen die passen bij de ambities van onze klanten en waken voor onnodige complexiteit.
-> Lees meer

Denkende doeners

Wij helpen klanten met het realiseren van inzicht in hun financiele huishouding. Geen complexe modellen, maar we steken ook zelf de handen uit de mouwen. Wil je weten hoe? Neem contact met ons op
-> Lees meer

Praktische expertise

Wij zetten onze kennis en online software in om het simpel te houden. Met onze praktische kennis van bedrijfsdata en financiele besturing bouwen wij aan een duurzame relatie met onze klanten.
-> Lees meer

F.A.Q.

Wat is een MKB controller?

De MKB controller is de financieel specialist die binnen het MKB werkzaam is. Veelal wordt de MKB controller parttime ingezet om ondernemers te helpen met financieel inzicht in hun onderneming.

Wat doet een MKB controller?

De MKB controller houdt zich met de financiële huishouding van je onderneming. Zorgt ervoor dat je financiën continu op orde zijn. Brengt structuur aan in je financiële huishouding, maakt financiële prognoses en geeft inzicht in je onderneming met verschillende rapportages. Veel MKB controllers kunnen daarbij ook fungeren als je sparringpartner voor bedrijfsbrede beslissingen.

Wanneer zet ik een MKB controller in?

Dat is voor elke ondernemer anders. Dat is voor sommige ondernemingen afhankelijk van de grootte, bij andere afhankelijk van de complexiteit of dynamiek van de markt. Het voordeel is dat je altijd kan starten met een flexibele invulling. Zodat je niet direct de vaste lasten van een medewerker in dienst hebt, maar wel beschikt over een stuk continuïteit in je financiële huishouding.

Heb je nog vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!