Business intelligence dashboard

Een BI (Business Intelligence) dashboard voor datagedreven beslissingen

Een Business Intelligence dashboard, oftewel BI dashboard is een instrument voor informatiebeheer dat je kunt gebruiken om KPI’s, statistieken en andere belangrijke gegevens bij te houden. Dit is informatie die van belang is voor je bedrijf, een afdeling of een specifiek proces. Het filtert een bulk aan big data naar een eenvoudig, actiegericht visueel overzicht. Zo kunnen gebruikers in één oogopslag huidige prestaties aflezen uit complexe datasets. Een BI dashboard is essentieel om je bedrijf of organisatie datagedreven te managen. Maar wat houdt Business Intelligence eigenlijk in?

Inzicht, actie, resultaat

Business Intelligence gaat om het proces van het omzetten van gegevens naar informatie, die leidt tot inzicht, actie en resultaat. Vrijwel ieder bedrijf maakt echter gebruik van tal van systemen om data te verzamelen. Bijvoorbeeld om het aantal orders of de afname van diensten vast te leggen, om klachten te managen of om websitebezoeken bij te houden. Deze informatie wordt allemaal opgeslagen in databases. Vaak leggen organisaties klant gegevens vast in systeem X, productiegegevens in systeem Y en uren overzichten van medewerkers in systeem Z. Rapportages maken aan de hand van verschillende datasystemen is daardoor een bijzonder tijdrovende klus. Bovendien is het appels met peren vergelijken als de systemen niet met elkaar congrueren.

  Samenvoegen van bronnen in één rapportage

  Business Intelligence gaat er dus om dat je veelal bestaande bronnen op een gelijkvormige manier samenvoegt, om er op een overzichtelijke manier strategische inzichten en informatie uit te kunnen halen. Een datawarehouse haalt alle relevante data van je bedrijf uit de verschillende systemen. Deze data kan je gebruiken om je bedrijf verder te ontwikkelen en te verbeteren. Het hieraan gekoppelde BI dashboard is een essentiële tool voor je bedrijf. Deze geeft je namelijk real time inzicht in de prestaties, in het verloop, en laat je patronen herkennen. Op die manier kun je uitkomsten voorspellen en waar nodig op tijd bijsturen. Het dashboard filtert alle data om ze op een duidelijke, visuele manier te presenteren aan de hand van kleuren, meters, grafieken en tabellen.

  Kennisbank

  Wij geven graag antwoord op al jouw vragen. Bekijk onze kennisbank of stel je vraag rechtstreeks aan ons.

  Gebruiker centraal bij inrichten van het dashboard

  Hoe je je datawarehouse en BI dashboard ook inricht, zorg er altijd voor dat de gebruiker centraal staat. Het dashboard moet medewerkers namelijk helpen om de droom van je organisatie en de bedrijfsdoelstellingen zo efficiënt mogelijk te realiseren. Het dashboard moet ze begrijpelijke en waardevolle informatie geven, die ze kunnen inbedden in hun werkzaamheden. Business Intelligence is een technisch proces dat je gebruikt om data op een zinvolle en bruikbare manier weer te geven en te analyseren. Op die manier kunnen jij en je collega’s gefundeerde beslissingen nemen. Het BI dashboard geeft iedereen in één oogopslag informatie die je nodig hebt om je eigen verantwoordelijkheid te kunnen nemen en doeltreffend te kunnen werken.

  Ben jij klaar voor de volgende stap?
  Neem contact op!

  Schakel Qoalz in! Wij helpen je graag jouw doelstelling te behalen! Wil je weten hoe jij scoort op onze rapportage scan? Vraag de gratis scan direct aan.

  Benieuwd naar jouw doelstellingen? Vraag ook hiervoor deze snelle doelstellingen scan van 5 vragen aan!

  Direct onze expertise inschakelen? Wij maken graag een actieplan voor je.

  PS volg ons ook op LinkedIn!

  Heb je nog andere vragen?

  Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!