Doelstellingen

Bedrijfsdoelstellingen brengen je toekomstplaatje binnen bereik

Hoe zie jij de toekomst voor je bedrijf? Wat wil je bereiken? Het formuleren van bedrijfsdoelstellingen maakt je droombeeld concreet. Doelstellingen helpen je om vooruit te komen. Mits ze de kern van je visie en missie uitdragen. Bij doelstellingen draait het als het ware om de vraag achter de vraag. Wil je volgend jaar bereiken dat je klanten tevreden zijn? Weet je dan wat je klanten tevreden maakt? Hoe verder je doorvraagt, hoe beter je uiteindelijke doelstellingen. Laagje voor laagje pel je je droom af. Wat is er allemaal voor nodig om je ultieme toekomstplaatje te realiseren?

Wat zijn bedrijfsdoelstellingen?

Zoveel mensen, zoveel doelen. Het belangrijkste is dat ze de missie en visie tastbaar en meetbaar maken. Ze moeten laten zien wat de prestaties zijn, zowel toppers als missers. Meten zorgt voor kennis en de mogelijkheid om bij te sturen of van koers te veranderen. Voor de korte termijn formuleer je operationele doelen, tactische doelstellingen zijn er voor de middellange termijn en strategische bedrijfsdoelen voor de lange termijn. Dashboards helpen je om de monitoren makkelijk in de peiling te houden. Voor ieder onderdeel specifiek en overkoepelend. Als ik aan deze radar draai, wat gebeurt er dan? Inzicht is macht.

  Van doel naar actie

  Het begint allemaal met doelen stellen. Echter is doelen halen een niet onbelangrijk vervolg. Onrealistische doelen zullen je niets brengen. Bedrijfsdoelstellingen moeten ergens toe leiden. Ze moeten acties opleveren en natuurlijk resultaat. Ligt het doel ver? Dan knip je het op in behapbare stukken. En ieder stuk krijgt een tijdsplanning. Pas als je het script koppelt aan een draaiboek komt er een voorstelling. Het halen van doelen is een noodzakelijke drijvende kracht. Het geeft zelfvertrouwen, het maakt je blij en het zorgt ervoor dat je met plezier naar je werk blijft gaan. Essentieel voor een gezonde toekomst.

  Kennisbank

  Wij geven graag antwoord op al jouw vragen. Bekijk onze kennisbank of stel je vraag rechtstreeks aan ons.

  Waak voor de kast

  Doelstellingen horen op de kast te pronken, niet in de kast. Ze zijn niets waard als ze niet door alle medewerkers omarmd worden. Het waarom van je bedrijfsdoelstellingen moet dan ook voor iedereen glashelder zijn. Daarbij is het van wezenlijk belang om naar medewerkers te luisteren wat zij ervoor nodig hebben om de doelen te bereiken. Ze moeten de juiste middelen tot hun beschikking hebben. Succes draait om draagvlak en goed uitgestippelde doelen. Een handige check of je goed zit? Leg ze naast de SMART-meetlat. Komen je doelen door de keuring? Dan staat niets je meer in de weg om ze zo snel mogelijk te realiseren.

  Schakel een expert in!

  SVeel ondernemingen vinden het lastig om de juiste doelstellingen en KPI’s op te stellen. Met onze aanpak Inzicht, Actie, Resultaat helpt QOALZ organisaties om doelstellingen effectiever en efficiënter te kunnen realiseren. Neem direct contact met ons op!

  PS volg ons ook op LinkedIn!

  Heb je nog andere vragen?

  Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!