Doelstellingen realiseren

Doelstellingen

Veel bedrijven zijn drukker met het uitdenken van doelstellingen, dan het realiseren ervan. Zonde, maar waar. Slechts een beperkt deel van de medewerkers is er dan vaak mee bezig. Het resultaat? Het klinkt mooi, maar niemand snapt waar het vandaan komt en wat zijn eigen rol erin is. De doelstellingen leven niet en de meeste mensen kennen ze waarschijnlijk ook niet. Doelstellingen realiseren en behalen, is doelstellingen delen.

Meer waarde opleveren voor de klant

Doelstellingen die een waardevolle uitdaging voor het bedrijf vormen, dagen medewerkers ook uit om daar een persoonlijke bijdrage aan te leveren. Doelstellingen die resultaat opleveren, komen veelal voort uit persoonlijke drijfveren. Wil je je doelstellingen realiseren en behalen, richt ze dan op het individu. Maak voor iedereen volkomen helder wie welke taken en verantwoordelijkheden heeft. Als die niet helder verdeeld zijn, gaat iedereen naar eigen inzicht iets doen om de doelstellingen te bereiken. Maar dat gaat meestal niet in harmonie.
In feite levert het daarmee niets anders op dan vertraging. En je wilt nou juist een stapje verder komen en meer waarde opleveren voor de klant.

Samen evalueren en bijsturen

Bij het realiseren van doelstellingen draait alles om de juiste coördinatie. Stel prioriteiten en breng focus aan. Jullie hebben een gezamenlijke droom en die knip je op in behapbare, operationele doelstellingen. Stel samen kordate actieplannen op en bepaal concreet wie wat doet. Iedereen speelt een belangrijke rol in deze film, het script moet voor iedere speler volkomen helder zijn. Daarna is het van belang dat je de voortgang goed monitort en voldoende meetmomenten creëert. Samen doelstellingen delen, is samen evalueren en bijsturen. Zorg voor elkaar en check regelmatig of de kritieke prestatie indicatoren voor iedereen nog voldoende duidelijk zijn. Wijken jullie af van de koers? Bespreek de te nemen stappen en voer ze uit. De resultaten van álle prestaties en inspanningen zijn belangrijk om met elkaar te delen.

Kennisbank

Wij geven graag antwoord op al jouw vragen. Bekijk onze kennisbank of stel je vraag rechtstreeks aan ons.

Betrokken medewerkers met een missie

Het resultaat? Iedere medewerker is zich volledig bewust van waar hij het voor doet. En is in de positieve zin van het woord aan te spreken op zijn prestaties. Een veilig werkklimaat is essentieel om doeltreffend te kunnen samenwerken en elkaar te kunnen uitdagen om tot het uiterste te gaan. Een laagdrempelige tool, die je helpt om prestaties makkelijk inzichtelijk en bespreekbaar te maken, is een online KPI dashboard. Zo vaak te bekijken als je maar wilt en het geeft altijd en overal direct real time inzicht in de stand van zaken. Bij ieder overleg zou je het er eigenlijk even bij moeten pakken. Het helpt individuen om de voortgang met elkaar te bespreken en het bedrijf om inzichten met elkaar te delen. Doelstellingen op deze manier volledig inbedden in je organisatie, zorgt voor betrokken medewerkers met een missie. En het geheel daarvan, leidt je naar je ultieme droom

Vraag gratis ons E-book met het 5 stappenplan aan om jouw bedrijfsdoelen te behalen!
Meer informatie over bedrijfsdoelen realiseren en behalen?
Neem voor meer informatie geheel vrijblijvend contact met ons op!

PS volg ons ook op LinkedIn!

Heb je nog andere vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!