Wat is een KPI?

Een KPI, wat is het?

Wat is een KPI? Een KPI is een Kritische Prestatie Indicator. In het Engels wordt deze term aangeduid als een Key Performance Indicator. Bedrijven gebruiken KPI’s om prestaties te analyseren en successen te meten. Een voorbeeld van een KPI is de groei in de omzet over een bepaalde periode.

Voordelen van KPI’s

KPI’s laten de prestaties van een team, afdeling of bedrijf zien. Oftewel, ze verstrekken belangrijke informatie aan je bedrijf. Op basis hiervan kan een bedrijf bepalen hoe het op dit moment gaat. Is de omzet gestegen ten opzichte van vorig jaar of ten opzichte van concurrenten? KPI’s geven hier inzicht in. Daarnaast zijn KPI’s ook essentieel voor het maken van voorspellingen. Je kunt namelijk aan de hand van KPI’s trends waarnemen en hiermee voorspellingen voor de toekomst van het bedrijf maken.

KPI’s toepassen, hoe doe je dat?

Als bedrijf is het belangrijk om een strategie te hebben. Deze strategie wordt vaak bepaald door een aantal doelstellingen die men in een bepaalde tijd wil halen. KPI’s kunnen helpen deze doelstellingen te formuleren. Hierdoor wordt het halen van de doelstellingen namelijk meetbaar. Het is dan ook belangrijk dat deze volgens het SMART-principe zijn geformuleerd:

  • Specifiek;
  • Meetbaar;
  • Acceptabel;
  • Realistisch;
  • Tijdgebonden.

Kennisbank

Wij geven graag antwoord op al jouw vragen. Bekijk onze kennisbank of stel je vraag rechtstreeks aan ons. Vinden we leuk!

Het belang van KPI’s

Meten is weten. Daarom zijn KPI’s belangrijk. Het zijn namelijk meetinstrumenten die laten zien hoe het bedrijf presteert. Hierdoor weet je als bedrijf hoe het gaat, wat er speelt en waar de bedreigingen en kansen liggen. KPI’s kunnen eenvoudig in beeld gebracht worden door middel van een KPI dashboard. Op dit dashboard kun je allerlei data en gegevens verzamelen waarmee je gemakkelijk de KPI’s kunt monitoren.

Schakel de expert in

Voor veel ondernemingen blijft het lastig om de juiste KPI’s en doelstellingen op te stellen. Wil je alles uit je data halen en op deze manier omzet verhogen en doelstellingen behalen?
Wij helpen met het realiseren van jouw doelen: Inzicht, Actie en Resultaat.

Lees meer over onze aanpak of neem direct contact met ons op!

PS volg ons ook op LinkedIn!

Onze diensten

Data en dashboards

Je hebt wel data maar geen inzicht en overzicht. Herkenbaar? Wij koppelen snel al je data uit diverse software en maken dit zichtbaar. Geen onduidelijke overzichten maar visueel gepresenteerd in duidelijke informatie. Rood is niet goed, groen wel. Zwart soms ook.

Financieel partner

Als partner in financiële groei, helpen we met structuur in je financiële huishouding. Met actuele cijfers en heldere processen krijg je inzicht en kansen op een presenteerblaadje. Kansen waarmee je tijd en geld bespaart en kansen waarmee je groei bevordert.

Online boekhouder

Wij verwerken je complete administratie snel, simpel en veilig in de cloud. Zodat je minder tijd besteed aan je boekhouding en meer tijd aan je klanten. En je maakt gebruik van alle fiscale regelingen. Voor een vast bedrag per maand. Zo voorkomen we verrassingen.

Heb je nog andere vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!