Beste KPI dashboard oplossing

Online software zonder coderen

Een KPI, wat is het?

Wat is een KPI? Een KPI is een Kritische Prestatie Indicator. In het Engels wordt deze term aangeduid als een Key Performance Indicator. Bedrijven gebruiken KPI’s om prestaties te analyseren en successen te meten. Soms via een dashboard Excel, maar beter met een online data dashboard.
Een voorbeeld van een KPI is de groei in de omzet over een bepaalde periode.

Voordelen van KPI’s

KPI’s laten de prestaties van een team, afdeling of bedrijf zien. Oftewel, ze verstrekken belangrijke informatie aan je bedrijf. Op basis hiervan kan een bedrijf bepalen hoe het op dit moment gaat. Is de omzet gestegen ten opzichte van vorig jaar of ten opzichte van concurrenten? KPI’s geven hier inzicht in. Daarnaast zijn KPI’s ook essentieel voor het maken van voorspellingen. Je kunt namelijk aan de hand van KPI’s trends waarnemen en hiermee voorspellingen voor de toekomst van het bedrijf maken.

KPI’s toepassen, hoe doe je dat?

Als bedrijf is het belangrijk om een (data) strategie te hebben. Deze strategie wordt vaak bepaald door een aantal doelstellingen die men in een bepaalde tijd wil halen. KPI’s helpen deze doelstellingen te formuleren. Met de inzet van online data dashboard software, maak je eenvoudig een KPI dashboard en wordt de realisatie van het behalen van de doelstellingen meetbaar en zichtbaar. Het is dan ook belangrijk dat deze volgens het SMART-principe zijn geformuleerd:

  • Specifiek;
  • Meetbaar;
  • Acceptabel;
  • Realistisch;
  • Tijdgebonden.

Kennisbank

Wij geven graag antwoord op al jouw vragen. Bekijk onze kennisbank of stel je vraag rechtstreeks aan ons.

Het belang van KPI’s

Meten is weten. Daarom zijn KPI’s belangrijk. Het zijn namelijk meetinstrumenten die laten zien hoe het bedrijf presteert. Hierdoor weet je als bedrijf hoe het gaat, wat er speelt en waar de bedreigingen en kansen liggen. KPI’s kunnen eenvoudig in beeld gebracht worden met een KPI dashboard en online dashboard software. Op dit online data dashboard kun je allerlei data en gegevens verzamelen waarmee je gemakkelijk de KPI’s kunt monitoren.

Schakel de expert in

Voor veel ondernemingen blijft het lastig om de juiste KPI’s en doelstellingen op te stellen. Wil je alles uit je data halen en op deze manier omzet verhogen en doelstellingen behalen? Wij helpen met het realiseren van jouw doelen met KPI’s en online dashboard software. Voor Inzicht, Actie en Resultaat.

Lees meer over onze aanpak of neem direct contact met ons op!

PS volg ons ook op LinkedIn!

Heb je nog andere vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!