Power BI

Power BI is verleden tijd!

Ben jij veel tijd kwijt aan het verzamelen van data en het opstellen van rapportages? En heb je het gevoel dat wanneer je de data hebt verzameld je nog steeds te weinig inzicht in je bedrijf hebt? Dan is een online dashboard dé oplossing! Een veelgebruikt en bekend dashboard is Microsoft Power BI. Dit is een interactieve tool die data visueel inzichtelijk maakt. Maar wist je dat deze software erg complex is? QOALZ biedt een online dashboard waarbij je van veel meer voordelen geniet!

Verschillen Power BI en online dashboard van QOALZ

In eerste instantie lijken de twee tools op elkaar; het doel is om je bedrijfsgegevens visueel te presenteren. Echter zijn er een aantal cruciale verschillen tussen de dashboard BI oplossing van Microsoft en het online dashboard van QOALZ:

  • Wanneer je Power BI hebt aangeschaft moet je deze zelf of extern laten ontwikkelen. Hierdoor is er of meer kennis nodig of de kosten voor de implementatie gaan omhoog. Het online dashboard van QOALZ is daarentegen kant en klaar voor gebruik nadat deze is geïmplementeerd;
  • De Return on Investment (ROI) van Power BI is gemiddeld langer dan een jaar, de ROI van het dashboard van QOALZ is echter slechts drie maanden. Bereken hier direct jouw terugverdientijd;
  • Het abonnement van het QOALZ online dashboard bestaat naast hosting ook uit 24/7 support en (beperkte) wijzigingen en toevoegingen maken op je dashboards. Bij Power BI zit dit niet in het abonnement, maar moet je dit zelf of extern laten uitvoeren.

     

Al met al is er voor Power BI van Microsoft meer kennis en kunde nodig, zowel voor als tijdens het gebruik. Wanneer deze kennis ontbreekt zal je veel externe hulp nodig hebben, waardoor de kosten flink omhoog gaan! Wij hebben hier de belangrijkste verschillen tussen Power BI en QOALZ op een rij gezet.

Onderdelen van een online dashboard van QOALZ

Twijfel niet langer en kies voor ons online dashboard! Allereerst maken wij aan de hand van ons beproefde 7 stappenplan een ontwerp. Vervolgens gaan we jouw bestaande systemen en informatie koppelen aan de ‘achterkant’ van jouw online dashboard. Tot slot zullen wij voordat het dashboard live gaat de visuele data testen. Bekijk hier alle onderdelen en de verschillende varianten die wij aanbieden!

Kennisbank

Wij geven graag antwoord op al jouw vragen. Bekijk onze kennisbank of stel je vraag rechtstreeks aan ons.

Ben jij klaar voor de volgende stap?
Neem contact op!

Ben jij klaar om met je bedrijf de volgende stap te zetten middels een online dashboard? Vergeet Power BI van Microsoft en kies voor het dashboard van QOALZ! Neem contact met ons op en we bespreken graag samen de mogelijkheden. Wij zijn onder andere actief in de regio’s Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort.

PS volg ons ook op LinkedIn!

Heb je nog andere vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!