Dashboard Power BI

Power BI is verleden tijd!

Ben jij veel tijd kwijt aan het verzamelen van data en het opstellen van rapportages? En heb je het gevoel dat wanneer je de data hebt verzameld je nog steeds te weinig inzicht in je bedrijf hebt? Dan is een online dashboard dé oplossing! Een veelgebruikt en bekend dashboard is Microsoft Power BI. Dit is een interactieve tool die data visueel inzichtelijk maakt. Maar wist je dat deze software erg complex is? QOALZ biedt een online dashboard waarbij je van veel meer voordelen geniet!

Verschillen Power BI en online dashboard van QOALZ

In eerste instantie lijken de twee software tools op elkaar; het doel is om je bedrijfsgegevens visueel te presenteren. Echter zijn er een aantal cruciale verschillen tussen de dashboard power BI oplossing van Microsoft en het online dashboard van QOALZ:

  • Wanneer je Power BI hebt aangeschaft moet je deze zelf of extern laten programmeren. Hierdoor is er of meer kennis nodig of de kosten voor de implementatie gaan omhoog. Het online dashboard van QOALZ is daarentegen kant en klaar voor gebruik nadat deze is geïmplementeerd. 
  • Wijzigingen maken in je dashboard power bi vraagt specifieke kennis en daarmee kosten.  Bij QOALZ maak je zonder programmeerkennis eenvoudig nieuwe dashboards, omdat de data op een gestructureerde wijze wordt vastgelegd.  
  • De Return on Investment (ROI) van een dashboard Power BI is gemiddeld langer dan een jaar, de ROI van het dashboard van QOALZ is echter slechts drie a vier maanden. 
  • Het abonnement van het QOALZ online dashboard bestaat naast hosting ook uit 24/7 support en (beperkte) wijzigingen en toevoegingen maken in je dashboards. Bij Power BI zit dit niet in het abonnement, maar moet je dit zelf of extern inkopen. 

Al met al is er voor Power BI van Microsoft meer kennis en kunde nodig, zowel voor een implementatie als tijdens het gebruik. Wanneer deze kennis ontbreekt zal je veel externe hulp nodig hebben, waardoor de kosten flink omhoog gaan! 

Onderdelen van een online dashboard van QOALZ

Twijfel niet langer en kies voor een online dashboard van QOALZ. Wij zorgen dat data wordt gestructureerd en maken een ontwerp aan de hand van ons beproefde 7 stappenplan. Vervolgens gaan we jouw bestaande systemen en informatie koppelen aan de ‘achterkant’ van het online dashboard. Tot slot zullen wij voordat het dashboard live gaat de visuele data testen. Bekijk hier alle onderdelen en de verschillende varianten die wij aanbieden!

Kennisbank

Wij geven graag antwoord op al jouw vragen. Bekijk onze kennisbank of stel je vraag rechtstreeks aan ons.

Ben jij klaar voor de volgende stap?
Neem contact op!

Ben jij klaar om met je bedrijf de volgende stap te zetten middels een online dashboard? Vergeet Power BI van Microsoft en kies voor het dashboard van QOALZ! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden. Wij zijn actief in geheel Nederland.

PS volg ons ook op LinkedIn!

Heb je nog andere vragen?

Laat eens wat van je horen, vinden we leuk!