KPI dashboard, een cruciale tool waarmee je verder komt

KPI dashboard

Heb je het idee dat je steeds achter de feiten aanloopt? Dat je doel helder is, maar je niet weet waar je nu staat en hoe snel je je ambities gaat waarmaken? Dat is heel makkelijk op te lossen met een online KPI dashboard, een cruciale tool voor ieder bedrijf dat zijn koers zo snel en efficiënt mogelijk wil afleggen. Je kunt er allerlei stuurinformatie real time mee visualiseren. Lees waarom je er echt één moet hebben.

dashboard data kpi's apeldoornDe juiste informatie op het juiste moment

Het hier en nu. Daar draait het om bij een dashboard. Geen maandelijkse rapportages en achterhaalde of onbetrouwbare cijfers, maar de juiste informatie op het juiste moment. Een dashboard werkt zichzelf automatisch bij, zodat je altijd de actuele stand van zaken ziet. Doordat het bestaande databronnen combineert, laat het bovendien de samenhang van je bedrijfsvoering zien. Het geeft je een helikopter view. Ook fijn is dat je een dashboard helemaal kunt vormgeven en inrichten naar je wensen, met als belangrijkste insteek: een zo helder en duidelijk mogelijke weergave van je stuurinformatie. Ontzeg het jezelf niet, want je investering heb je er zo uit. Als je er eenmaal één hebt, wil je nooit meer zonder.

Visualiseren van prestaties en trends op één plek

Wat staat er dan op? Voordat je aan de slag gaat met het samenstellen van je dashboard, is het belangrijk om te weten op welke KPI’s of Kritieke Prestatie Indicatoren je gaat sturen. Welke meetwaarden laten zien of jij je bedrijfsdoelstellingen realiseert? Wat zijn de te nemen stappen om je dromen te kunnen waarmaken? Breng altijd eerst in kaart wat er waar moet gebeuren en door wie en hoe zich dit verhoudt tot het overkoepelende geheel. Maak als het ware een draaiboek. Je dashboard verbindt vervolgens al je gegevens en big data op één plek en visualiseert je prestaties en trends. Je kunt er eenvoudig de voortgang op weg naar je doelen mee volgen. Het rapporteert jou en je collega’s gaandeweg op het ritme van je bedrijf. Het is een waardevolle tool, die alles en iedereen verbindt.

Een stroom aan informatie, die zich vermengt tot een helder plaatje

key performance indicator, KPI's, apeldoorn

Filosofisch gezien is een dashboard een bron, van waaruit een stroom aan essentiële bedrijfsinformatie zich vermengt tot een helder plaatje. Daarnaast zorgt het ervoor dat je snel kunt schakelen tussen verschillende invalshoeken. Dat je bijvoorbeeld kunt switchen van de ene naar de andere periode of tussen klantgroepen, teams, producten of diensten. Je kunt in- en uitzoomen zoveel je wilt. Met een KPI dashboard hoef je niet langer te gissen hoe de processen lopen of in het duister te tasten. Het maakt dat jij en je collega’s de prestaties kunnen begrijpen en aanpassingen kunnen maken, terwijl je bezig bent. Het nodigt uit tot samenwerken en delen. Een KPI dashboard is een tool, waarmee je verder komt. Tijd om vanaf nu rechtstreeks op je doelen af te stevenen!

Schakel een expert in!

Veel ondernemingen vinden het lastig om een KPI dashboard op te stellen. Met onze aanpak Inzicht, Actie, Resultaat ondersteunt QOALZ organisaties om effectieve KPI’s op te stellen en deze te verwerken tot een online dashboard. Neem direct contact met ons op! Wij zijn onder andere actief in de regio’s Apeldoorn, Zwolle en Amersfoort.

PS volg ons ook op LinkedIn!

Ondernemers in het MKB verder helpen met de juiste informatie op het juiste moment.
Dat is onze passie.

Onze missie

“QOALZ creëert met proces- en risicobeheersing en KPI’s in online dashboards financiële nachtrust voor ondernemers.”

Onze werkstijl

Maak het simpel, hou het simpel

Focus op korte en lange termijn

Er is altijd een oplossing

Omarm veranderingen

Onze visie

“QOALZ streeft ernaar om ondernemers bewust te maken van verbetermogelijkheden en (financiële) risico’s met betrekking tot hun data(management).”

Demo aanvragen
WhatsApp Stel direct je vraag!