KPI’s opstellen

Het opstellen van KPI’s

KPI is de afkorting voor Kritische Prestatie Indicator. Deze indicatoren hebben als doel om de allerbelangrijkste resultaten van jouw bedrijf te meten. Daarnaast geven ze inzicht in wat de inspanningen opleveren en hoe deze eventueel verbeterd kunnen worden. Echter is het opstellen van KPI’s vaak een uitdaging. QOALZ kan je hierbij ondersteunen!

key performance indicator, KPI's, apeldoorn

Wat zijn KPI’s?

KPI’s, ook wel Key Performance Indicators, laten de prestaties van een team, afdeling of bedrijf zien. Ze verstrekken dus belangrijke informatie over je bedrijf. Op basis hiervan krijg jij direct inzicht in de resultaten van jouw bedrijf, zodat je kan bepalen hoe het op dit moment gaat. Ook kan je aan de hand van KPI’s bepalen waar er verbeterpunten liggen. Wil je bijvoorbeeld weten of de omzet is gestegen ten opzichte van vorig jaar of ten opzichte van concurrenten? KPI’s geven hier inzicht in. Daarnaast kan je aan de hand van een kritische prestatie indicator trends waarnemen en hiermee voorspellingen voor de toekomst van je bedrijf maken.

KPI’s opstellen, hoe doe je dat?

SMART doelstellingenVoordat je begint met het opstellen van de belangrijkste KPI’s voor jouw bedrijf is het van belang om te bepalen wat jouw bedrijfsdoelstellingen zijn. KPI’s zijn op deze doelstellingen gebaseerd en zorgen er uiteindelijk voor dat deze doelstellingen ook daadwerkelijk meetbaar worden. Bovendien zijn bedrijfsdoelstellingen essentieel voor het bepalen van de strategie binnen jouw bedrijf. Het is dan ook belangrijk dat de doelstellingen volgens het SMARTI-principe zijn geformuleerd:

  • Specifiek;
  • Meetbaar;
  • Acceptabel;
  • Realistisch;
  • Tijdgebonden;
  • Inspirerend.

live dashboard bedrijfQOALZ biedt ondersteuning bij het opstellen van KPI’s

Naast dat wij ondersteuning kunnen bieden tijdens het opstellen van de belangrijkste KPI’s voor jouw bedrijf, bieden wij ook een KPI management software. Hierdoor hoeft geen tijd meer besteed te worden aan het verzamelen van datagegevens en het opstellen van rapportages. Dit doen we middels een online dasboard, welke alle databases die jouw bedrijf gebruikt aan elkaar koppelt. Daarnaast biedt het KPI dashboard de mogelijkheid om jouw data op verschillende manieren te presteren, waardoor je makkelijk inzicht krijgt in de opgestelde KPI’s.

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Wij hopen jou een duidelijk beeld te hebben gegeven van KPI’s en hoe je deze het beste kunt opstellen. Mocht je meer willen weten of gebruik willen maken van onze KPI management software, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor je klaar!

Volg ons ook op LinkedIn!

Demo aanvragen
WhatsApp Stel direct je vraag!