Data Analyse

Zorgen dat de kwaliteit van data op orde is

Data Analyse

Data analyse geeft inzicht in de huidige en gewenste kwaliteit van de data die nodig is om kpi’s te meten. Zodat je doelen realiseert met betrouwbare financiële en operationele data. Actuele, betrouwbare data die 100% aansluit om groei en ambities te realiseren. 

Vragen als is de data volledig en actueel en hoe komt deze in de systemen tot stand staan daarbij centraal. 

Hierbij wordt ook gekeken naar de inrichting van de belangrijkste processen. Zijn deze zo ingericht zodat data altijd de actuele situatie laat zien?

Met de juiste software laat je vervolgens het verzamelen van data automatisch en beveiligd verlopen. Zonder dat daarvoor complexe programmeerkennis voor is benodigd. 

Een goede data analyse bevat o.a.

  • Analyse van de huidige data kwaliteit
  • Stappenplan voor efficiënte processen en verhoging van de huidige datakwaliteit 
  • Hoe betrouwbare data geautomatiseerd te verzamelen

Wat onze klanten zeggen over QOALZ?

Lees hoe een aantal van onze klanten
onze samenwerking ervaren. 

Wij kunnen de oplossingen van QOALZ zeker aanraden. Snel en duidelijk inzicht in onze KPI’s, waarbij wij onze data eenvoudig beheren.

 

Ward van Zandvoort

LOOF

5/5

Met verschillende systemen in meerdere landen, is een platform dat data kan structureren en eenduidig kan presenteren essentieel. Met QOALZ hebben wij dit in korte tijd gerealiseerd.

Manager Finance & Control

NIDO-Living

5/5

Hoe wij werken?

In stap 2 van de DATA3 methode zorgen we dat je data wordt klaargestoomd om je super helder inzicht te kunnen gaan geven!

Stap 1 Analyse huidige situatie

We maken een gedegen analyse van de huidige kwaliteit van de data en daarbij behorende processen

Stap 2 Opschonen en aanvullen

We schonen data op en waar nodig vullen wij deze aan, in lijn met de data strategie

Wanneer de Data3 methode wordt toegepast

Dan onstaat er een kettingreactie

Je data sluit 100% aan op de informatie die je nodig hebt voor sturing. En de kwaliteit van je data is op het niveau om onderbouwde beslissingen te kunnen nemen. Jij bent in controle!

Medewerkers die gegevens moeten verzamelen, bewerken en rapportages maken is verleden tijd. Je hebt altijd en overal inzicht in de actuele stand van zaken.

Doordat je het proces hebt geautomatiseerd, besteed je geen tijd en geld aan het verzamelen en bewerken van gegevens en handmatig opstellen van rapportages. Die tijd kan je besteden aan bijvoorbeeld verbeteren van processen. Geen energielekkage bij collega’s maar blije gezichten.

Met actueel inzicht kan je snel bijsturen waar nodig. Je hebt geen belemmeringen in je data om te groeien. Winstlekkage repareren is daarmee verleden tijd.

Aan de slag met de Data3 methode

Wil jij weten of de Data3 methode voor jouw bedrijf kan werken met de hulp van ons team?

Vraag dan vrijblijvend een 45-minuten strategiegesprek aan. In dit gesprek stel ik je een aantal vragen over je onderneming, je product en je huidige gebruik van data. Wanneer blijkt dat ik je kan helpen en jij staat daar voor open, alleen dan praten we daar over verder. Zo niet, dan zal ik je altijd verder helpen, met tips, adviezen of je doorverwijzen naar een andere partij.

Over Andre Maatman en QOALZ

Andre is eigenaar van QOALZ, heeft een achtergrond in de accountancy en veel bedrijven geholpen met vraagstukken op het gebied van Finance, proces- en risicomanagement en IT. Veelal in combinatie met elkaar.

De theorie van de Data3 methode is opgenomen tot de kern van ons bedrijf en ook bij bedrijven die wij geadviseerd en geholpen hebben in de afgelopen 15 jaar.

Vandaag de dag werken wij, vanuit ons kantoor in Harderwijk, samen met ondernemers met een productie of handelsbedrijf die klaar zijn om de huidige kansen ten aanzien van hun data te benutten.

Rekening houdend met hun missie en interne waarden. Wij geloven er namelijk in dat bedrijven streven om het maximale uit hun organisatie en medewerkers te halen. Elke dag weer.