Digitaliseren naar een online dashboard met een stappenplan

Digitaliseren levert veel geld op
In ons eerdere artikel over digitaliseren kon je lezen dat uit onderzoek blijkt dat onderneming die in het vorig decennium zijn gestart met ‘digitalisering’ aanzienlijk meer groei en bedrijfsresultaat behaalden dan de rest. De 25% meest digitale bedrijven lieten 5 keer meer omzetgroei, 8 keer meer winstgroei en 2 keer meer waardegroei zien dan bedrijven die niet hebben geïnvesteerd in digitalisering.

Datavisualisatie als belangrijke pijler van groei
Niet zonder reden investeren veel bedrijven in datavisualisatie met dynamische dashboards waarin gebruiksvriendelijke grafieken en gerichte rapporten vol bruikbare informatie uit verschillende bronnen op detailniveau worden getoond.

Implementatie is eenvoudiger dan je denkt
Het ontwikkelen van een systeem om je business te monitoren via een online dashboard met de juiste data lijkt ingewikkelder dan het is. Ja, er zijn veel adviseurs in blauwe pakken met dikke dassen die bedrijven oplossingen bieden. Maar in deze tijd met alle mogelijkheden en technieken hoeft een systeem voor monitoring van je bedrijf niet ingewikkeld te zijn. Laat staan hoge investeringen met de garantie dat je consultants nodig hebt om je levenslang te helpen.

Met een duidelijk stappenplan naar een snelle implementatie
Als je een systeem zoekt als een online dashboard, zorg er dan voor dat je dit doet met een duidelijk stappenplan. Het zorgt ervoor dat je vooraf duidelijk hebt waar je jouw bedrijf op stuurt en wat je daarvoor nodig hebt. Het voorkomt ook dat je gedurende de ontwikkeling extra kosten moet maken om ad-hoc problemen op te lossen.

Wij werken zelf met een helder stappenplan. In 7 stappen op weg naar inzicht. In dit artikel hebben wij alle stappen uitgebreid toegelicht. In het kort zijn de 7 stappen gericht om vanuit specifiek, concrete doelstellingen KPI’s op te stellen. Vervolgens ga je de data in je bedrijf verzamelen uit de systemen en zorg je er voor dat in de presentatie deze gegevens een verhaal vertellen voor de doelgroep zodat zij met deze informatie de juiste beslissingen kunnen nemen.

Een voordeel van dit stappenplan is ook dat het je inzicht geeft in de huidige processen in je bedrijf en wat je daar al direct aan kunt verbeteren. Want na de implementatie, ga je continu reviewen en verbeteren. Wat gaat goed en wat kan beter, zowel in de kwaliteit van je data als de processen in je bedrijf.

Zodra je overweegt om een dashboard oplossing in te zetten, adviseren wij altijd om vooraf een business case te maken. Hoe je dat doet? In dit artikel vertellen wij je daar meer over.

Gratis demo datavisualisatie om jouw bedrijf te digitaliseren?
Klik hier om een gratis demo te krijgen van QOALZ en ervaar zelf de voordelen van alle bedrijfsdata op één plek met real-time inzicht.