Digitaliseren van je bedrijf zorgt voor groei van omzet, winst & bedrijfswaarde

Onderzoek: Digitaliseren van je bedrijf zorgt voor groei van omzet, winst & bedrijfswaarde

Uit onderzoek van McKinsey & Co blijkt dat bedrijven die hebben geïnvesteerd in digitalisering een significante groei in omzet, winst en bedrijfswaarde laten zien. De 25% meest digitale bedrijven lieten 5 keer meer omzetgroei, 8 keer meer winstgroei en 2 keer meer waardegroei zien dan bedrijven die niet hebben geïnvesteerd in digitalisering.

Voorbeelden van digitaliseren van je bedrijf
Veel bedrijven zijn al een vorm van digitalisering gestart, denk bijvoorbeeld aan je boekhouding waar facturen worden ingelezen en automatisch worden verwerkt. Orders worden gescand en verzonden.

Uit het onderzoek blijkt eveneens dat ondernemers die alle datastromen in het bedrijf digitaliseren (lees: vastlegt en met elkaar combineert) en vervolgens interpreteren om de juiste beslissingen te nemen significant meer resultaat en waardegroei realiseren.

Datavisualisatie als belangrijke pijler van groei
Wanneer je alle relevante data in je bedrijf vastlegt en stroomlijnt kun je deze data vervolgens gebruiken voor het nemen van de juiste beslissingen. Deze vorm van het digitaliseren van je bedrijf heet datavisualisatie en maakt real-time monitoring van alle belangrijke bedrijfsresultaten mogelijk.

Niet zonder reden investeren veel bedrijven in datavisualisatie met dynamische dashboards waarin gebruiksvriendelijke grafieken en gerichte rapporten vol bruikbare informatie uit verschillende bronnen op detailniveau worden getoond.

Datavisualisatie: De implementatie is eenvoudiger dan je denkt
Het ontwikkelen van een real-time datavisualisatie om je business te monitoren klinkt complex en duur. Althans, je kunt het duur maken door te kiezen voor een op maat gemaakte oplossing en je te laten adviseren door adviseurs in mooie dure pakken die de meest mooie oplossingen bieden.

QOALZ heeft specifiek voor het MKB een dashboard ontwikkeld waar alle bedrijfsdata op één plek samenkomt. Hierdoor heb je altijd inzicht hebt in jouw bedrijfsresultaten en grip op je bedrijf.

Een implementatie van een online dashboard is snel te realiseren en eenvoudiger dan je denkt. Gemiddeld is alle data na twee weken real-time gekoppeld in een online dashboard.

De voordelen van datavisualisatie

Bedrijven beschikken over veel verschillende data zoals financiële gegevens, uren van medewerkers, doelstellingen, resultaten van team(s) en persoonlijke KPI’s. In veel gevallen staat deze data in verschillende systemen; het boekhoudsysteem, een CRM systeem en vele Excel sheets.

QOALZ biedt MKB bedrijven de mogelijkheid om real-time inzicht te hebben in het bedrijf. Hierdoor weet iedere ondernemer en MT lid met één druk op de knop wat er goed gaat en wat er beter kan/moet om de bedrijfsresultaten te verbeteren.

Grotere corporates besteden veel geld aan de ontwikkeling van dashboards en dure adviseurs om deze data te analyseren. QOALZ maakt dit nu ook mogelijk voor het MKB. Zonder complexe systemen, dure adviseurs en in een doorlooptijd van 2 weken heeft ieder MKB bedrijf een op maat gemaakt dashboard voor het bedrijf. Sterker nog; 90% van de klanten van QOALZ heeft de investering al binnen 3 maanden terugverdient.

Gratis demo datavisualisatie om jouw bedrijf te digitaliseren?

Klik hier om een gratis demo te krijgen van QOALZ en ervaar zelf de voordelen van alle bedrijfsdata op één plek met real-time inzicht.